Zorgpartijen nemen na renovatie intrek in Het Slotervaart

Na een twee jaar durende renovatie hebben drie nieuwe zorgpartijen hun deuren geopend in het verduurzaamde Kruisgebouw van het voormalig Slotervaartziekenhuis.

Het gaat om Koninklijke Kentalis, Diabeter Centrum Amsterdam en ROC TOP. Ter gelegenheid van deze oplevering heeft eigenaar Zadelhoff besloten het gebouw Het Slotervaart te noemen.

Het Slotervaartziekenhuis ging eind 2018 failliet en werd in 2020 verworven door het Amsterdamse vastgoedbedrijf Zadelhoff. Zadelhoff heeft gefaseerd het gebouw nieuw leven in geblazen. Binnen een jaar na het faillissement werd het oude polikliniekgebouw gerenoveerd en geopend als gezondheidscentrum waar meer dan twintig 1e en 1,5e-lijnszorgpartijen zijn gehuisvest.

Louwes Lab

In oktober 2021 werd in een ander bijgebouw, het Louwes Lab, geopend waar het Health Experience Center van het ROC van Amsterdam, de broedplaats Care Design Lab, het Buurtteam Amsterdam Nieuw-West, en het literaire buurtcafé Casa Sofia hun intrek namen. Het nu genoveerde Kruisgebouw biedt met name ruimte aan zorgorganisaties en aan verwante organisaties.

Zadelhoff bereidt vergroting van het Kruisgebouw voor met twee extra etages die in 2024 moeten worden opgeleverd. Dan zal het Het Slotervaart 46.500 m² omvatten verspreid over twaalf verdiepingen met elk vier vleugels.

Drie nieuwe gebruikers

Het Slotervaart is geheel gericht op gezondheid en zorg en biedt een divers zorgprogramma aanbieden dat aansluit op de behoeftes van de buurt en de maatschappij. Tijdens de renovatie waren reeds drie zorgorganisaties actief in het gebouw; het vroegdiagnostisch centrum van Antoni van Leeuwenhoek, het bloedlaboratorium van Atalmedial en de hartpoli van Cardiologie Centra Nederland.

De drie nieuwe gebruikers – Koninklijke Kentalis, Diabeter Centrum Amsterdam en ROC TOP – die in september hun deuren openen geven verdere invulling aan het concept.

Zadelhoff

Zadelhoff is gespecialiseerd in de (her-)ontwikkeling en het bezit van bijzondere gebouwen in de regio Amsterdam. Oprichter, Cor van Zadelhoff, verwierf het eerste vastgoed in de jaren zeventig, kort nadat hij zich had gevestigd als makelaar. Sindsdien heeft hij vastgoedinvesteringen over de hele wereld gedaan. Tegenwoordig is Zadelhoff grotendeels in handen van goede doelenstichtingen met een ANBI-status. Zadelhoff richt zich op Groot-Amsterdam en omstreken, waar het unieke gebouwen bezit die zich onderscheiden door hun ligging, architectuur of functie. Voorbeelden hiervan zijn de kantoorvilla's aan het Museumplein en het Dijsselhofplantsoen, monumenten zoals het Havengebouw, het Burgerweeshuis en de Diamantbeurs, evenals het Slotervaart.