Zeeman Vastgoed koopt fabriekswoningen voor project in Warmenhuizen

Voor de gebiedsontwikkeling Lansheer in het dorp Warmenhuizen (Noord-Holland) heeft Zeeman Vastgoed 28 fabriekswoningen van StartBlock gekocht. 

 

De woningen worden geplaatst aan de oostkant van Warmenhuizen (Gemeente Schagen), in de nieuwe wijk Landsheer. In totaal komen daar 153 woningen waarvan er 135 worden ontwikkeld in opdracht van ZeemanVastgoed.

Het plan zal bestaan uit een vrijstaande woning, twee-onder-een-kapwoningen, rij- en hoekwoningen, gelijkvloerse patiowoningen, een kleinschalig appartementengebouw en rug-aan-rugwoningen voor starters en senioren. Voor het laatste segment heeft Zeeman Vastgoed gekozen de voor de goeddeels houten fabriekswoningen van StartBlock. 

Binnen zes dagen klaar

Deze woningen met een woonoppervlak van 50 m2 zijn klaar in zes dagen en hoeven dan alleen maar de bouwplaats te worden getransporteerd. Vervolgens kunnen de woningen binnen een dag geplaatst worden en aangesloten op de nutsvoorzieningen waarna de woningen kunnen worden betrokken door de bewoners. In dit geval is gekozen voor de uitvoering met een puntdak.  

Lees ook: Woningnood: 'Ambitie ontwikkelaars botst met capaciteit gemeenten'

Inspelen op woningnood

Het snelle bouwproces speelt in op de acute vraag in veel gemeenten om snel iets aan de woningnood te doen. Begin dit jaar leverde StartBlock al een project met 32 woningen in Ridderkerk op. Ook in Emmeloord, waar tevens de fabriek staat waar de woningen worden geassembleerd zijn al 16 woningen gerealiseerd. Interesse is er inmiddels ook vanuit Purmerend en Waddinxveen. 

Lees meer over de woningen van StartBlock in ons magazine PropertyNL 3, dat op 25 maart verschijnt.