ZBI koopt omvangrijke woningportefeuille van Catella

Catella heeft de verkoop van een Duits-Nederlandse woningportefeuille met vierduizend uints aan ZBI Group (ZBI) voor het open-ended vastgoed retailfonds AIF UniImmo: Wohnen ZBI voltooid.

De portefeuille is de op een na grootste woningportefeuilleverkoop in Europa over meerdere landen ooit. ZBI deed deze strategische acquisitie als nieuwe toetreder op de Nederlandse woningmarkt om zo haar internationale expansie te realiseren.

De portefeuille is verkocht namens de fondsen Catella European Residential (CER) en Catella Wohnen Europa (CWE) en omvat 34 objecten verspreid over Duitsland (26) en Nederland (8), bestaande uit circa 4000 appartementen op locaties met goede sociaal-economische vooruitzichten. Nadere details zijn niet bekendgemaakt.

CBRE was de adviseur van het in Berlijn gevestigde Catella Residential Investment Management GmbH (CRIM) en het in München gevestigde AIFM-platform Catella Real Estate AG (CREAG), dochterondernemingen van de in Stockholm gevestigde Catella AB Group (Catella). Catella werd ook in Nederland commercieel, financieel en technisch geadviseerd door CBRE.