Woonzorg start bouw verpleeghuis Soest

Woonzorg Nederland heeft de eerste paal geslagen voor het nieuwe verpleeghuis Mariënburg in Soest.

Mariënburg wordt een duurzaam en toekomstbestendig verpleeghuis met kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen die complexe zorg nodig hebben. Woonzorg Nederland is opdrachtgever voor de bouw, zorgorganisatie Beweging 3.0 de toekomstige huurder.

Met de bouw van verpleeghuizen als Mariënburg speelt Woonzorg Nederland in op de snelle vergrijzing in Nederland. Arnold Pureveen, bestuurder Woonzorg Nederland: ‘Hierdoor zien we onder andere een toenemende vraag naar woonruimte voor ouderen die zware zorg nodig hebben.’

Het ontwerp is van AG Nova Architecten en het verpleeghuis wordt gebouwd door Heilijgers Bouw.

Het gebouw krijgt straks warmtepompen, driedubbel glas en zonnepanelen en biedt ruimte voor 75 appartementen. Door de in de toekomst aanpasbare indeling van het gebouw is het voor medewerkers heel makkelijk om in contact met bewoners te staan. Elke bewoner krijgt een zelfstandige woonunit met grote badkamer. In totaal zijn er zeven woongroepen die allemaal gebruik maken van hun eigen gezamenlijke huiskamer, open keuken en balkon. Een restaurant, waar eventueel ook buurtbewoners kunnen eten, en een grote tuin maken het pand compleet.

Naar verwachting is de nieuwbouw van verpleeghuis Mariënburg vlak voor de zomer van 2021 afgerond. De toekomstige bewoners wonen nu nog tijdelijk in woonzorgcentrum De Lichtenberg in Amersfoort.