Woningcorporatie Dunavie en gemeente Katwijk samen aan de slag in Hoornes Noordoost

Dunavie en de gemeenten Katwijk maken bouwplannen voor een honderden woningen in de buurt Hoornes Noordoost.

In het verleden zijn 81 portiekwoningen aan de Boerslaan al gesloopt en daar komen er minstens evenveel voor terug. Daartoe is afgelopen week een intentieovereenkomst getekend. Andere straten in het gebied volgen.

De overeenkomst is een eerste formele stap in de herontwikkeling van de Katwijkse buurt Hoornes Noordoost. Plannen voor dit gebied zijn al in de maak sinds 2017. Bestuurder Roland Marx is erg blij met deze overeenkomst. De gemeente Katwijk en Dunavie hebben een gedeeld beeld van de sociale woningbouwopgave. Wethouder Gerard Mostert is verheugd met deze intentieovereenkomst. ‘Voor onze gemeente is het van belang dat we een goede mix van woningen ontwikkelen in deze buurt. Van koopwoningen tot sociale- en vrije sector huurwoningen. We bouwen meer woningen terug dan er stonden en voegen kwaliteit toe aan deze buurt. Voor zowel Dunavie, de gemeente als de inwoners van Katwijk is het enorm belangrijk dat we betaalbare woningen bouwen voor Katwijkers met lage- en middeninkomens.’
Het gebied tussen de Boerslaan, Helmbergweg, én Biltlaan is opgedeeld in drie fases (fase 2A, 2B en 3). Fase 2A is reeds gesloopt. De bewoners van fase 2B en 3 hebben nu een brief ontvangen. In de komende maanden worden de plannen op elkaar afgestemd, om tot een integraal stedenbouwkundig plan te komen met woningen, parkeren, groen en water.

Binnen de plannen speelt duurzaamheid en een groene omgeving een belangrijke rol. Bewoners worden door Dunavie op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Het project Hoornes Noordoost is onderdeel van ‘Hoornes samen in beweging’, waar 11 partijen samen aan een toekomstbestendige Hoornes werken.