Wie verbeterde in 2022–2023 de woningmarkt met middenhuur?

Op dinsdag 13 juni wordt op de Provada de Middenhuur Award 2023 uitgereikt. U kunt nog projecten nomineren tot vrijdag 26 mei.

De Middenhuur Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Middeldure huur is een belangrijk instrument om doorstroming in gang te zetten, vooral voor starters, doorstromers en senioren die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en niet kunnen of willen kopen. 

Er zijn voor dit jaar al 14 projecten aangemeld. U kunt tot 26 mei via dit nominatieformulier een project en organisatie nomineren. De voorwaarden zijn simpel: het betreft een organisatie (bijvoorbeeld een ontwikkelaar, bouwbedrijf, belegger of overheid) die betrokken is bij een middenhuurproject uit 2022–2023 (in ontwikkeling, in aanbouw of opgeleverd). Een onafhankelijke jury buigt zich over de inzendingen en wijst de nominaties en winnaar aan. De tweede editie werd gewonnen door ontwikkelaar MRP met project AMST in Amsterdam. Initiatiefnemer Sustay werkt ook dit jaar weer samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijkrelaties, TU Delft, Stec en PropertyNL. Meer informatie is te vinden op middenhuuraward.nl.

De winnaar wordt op dinsdag 13 juni om 11 uur bekendgemaakt op de stand van PropertyNL op de Provada (hal 12, standnr. 49).