Wethouder Kurvers: ‘Meer balans in Rotterdamse woningvoorraad’

De Rotterdamse woningvoorraad komt steeds meer in balans, zo blijkt uit de jongste editie van de Gebiedsatlas Rotterdam.

De woningvoorraad komt geleidelijk aan meer overeen met de samenstelling van de Rotterdamse bevolking, waar meer mensen een hogere opleiding en inkomen hebben. “De Rotterdamse woningvoorraad groeit en verandert. Er komt een beter evenwicht tussen het goedkope, midden en hoge segment. Zo kunnen meer Rotterdammers hun wooncarrière maken in de stad en verbetert ook het voorzieningenniveau”, zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen).

Het college presenteerde ook de voortgangsrapportage Woonvisie. Daarin staat dat Rotterdam de best betaalbare grote stad is om te wonen. Ondanks de druk op de woningmarkt is een woning in Rotterdam goedkoper, dan in de andere grote steden en liggen de prijzen onder het landelijke gemiddelde.

De woningvoorraad neemt toe. De afgelopen twee jaar is gestart met de bouw van 7.252 woningen. “We zijn op de goede weg, maar het bouwtempo moet nog verder omhoog. We proberen de bouw te versnellen met bijvoorbeeld vereenvoudigde procedures zodat ontwikkelaars hun plannen sneller kunnen uitrollen”, aldus Kurvers.

img
Redacteur
Profiel