Wendela Raas verkozen tot CEO van Dentons Europe

Dentons, ’s werelds grootste advocatenkantoor, kondigt aan dat Wendela Raas per 1 november  Europe CEO wordt.

De partners van Dentons hebben de in Amsterdam gevestigde partner gekozen voor deze rol. Raas wordt verantwoordelijk voor het leiderschap en de strategie van de Europese regio, die 23 kantoren in 18 landen in Europa en Centraal-Azië omvat.

Raas was managing partner van het vroegere Boekel De Nerée, dat in 2017 samenging met Dentons. Sinds de combinatie met Dentons heeft het voormalige Boekel De Nerée een enorme groei doorgemaakt en verdubbelde in korte tijd qua omzet. Wendela is thans lid van de Dentons Global Board, en fungeert als Global Vice Chair. Ze is ook de Global Leader van de sectorgroep Consumer Products and Services.

Raas heeft 25 jaar ervaring als advocaat op het gebied van vastgoedrecht. Zij wordt erkend als toonaangevend advocaat in Nederland door Chambers Europe en The Legal 500. Ze heeft een sterke focus op het stimuleren van talent en inclusie, en heeft als mentor van met name vrouwelijk talent een actieve rol gespeeld in verschillende talentontwikkelingsprogramma’s van Dentons.

Wendela volgt Tomasz Dabrowski op, die sinds 2014 CEO van de regio Europa is geweest. Onder zijn leiding heeft Dentons een uitzonderlijke groei doorgemaakt in Europa en Centraal-Azië, waarbij de omzet en het aantal partners ruimschoots zijn verdubbeld. Dentons breidde in deze periode zijn voetafdruk in de regio uit door het toevoegen van kantoren in Amsterdam, Düsseldorf, Luxemburg, Milaan, München, Rome en Tbilisi, en het versterken van de capaciteiten in de hele regio, vooral in de belangrijkste West-Europese markten.

De verkiezing van Wendela Raas als CEO van Europa volgt nauw op de recente benoeming van Kate Barton als Global CEO van Dentons.

Laatste nieuws

Evenementen