WDP haalt met succes € 300 miljoen op

De logistieke ontwikkelaar en belegger WDP heeft met succes circa € 300 miljoen opgehaald bij beleggers.

De van oorsprong Belgische onderneming, genoteerd aan Euronext in Brussel en Amsterdam, wist via versnelde private plaatsing van 12.931.035 nieuwe aandelen het geld op te halen. Het pakket nieuwe aandelen, wat overeenstemt met ongeveer 6,84% van het uitstaand kapitaal voorafgaand aan de Kapitaalverhoging, werd geplaatst bij internationale beleggers tegen een uitgifteprijs van € 23,20 per aandeel.

WDP heeft flinke klappen gehad op de beurs, het stond bij de laatste jaarwisseling nog op € 41,66, maar had woensdag een slot van € 24,66.

Het bedrijf is voornemens om de netto-opbrengsten van de Kapitaalverhoging te gebruiken om haar financiële slagkracht te verhogen via de versterking van haar eigen vermogen.

WDP heeft daarbij drie doelstellingen: financiering van de versnelde realisatie van zijn Energy as a Business-strategie bovenop de uitvoering van de voorverhuurde pijplijn met vastgoedprojecten, behoud van de huidige sterke en liquide balans en capaciteit hebben om te kunnen inspelen op investeringsopportuniteiten in de huidige markt.