Veldboom Vastgoed koopt transformatieobject 5Zeuven in Arnhem

Een samenwerkingsverband van Unifore Real Estate, PZD Vastgoed en Lobel Vastgoed heeft in de Arnhemse wijk Kronenburg een kantoorobject verkocht aan Veldboom vastgoed.

De verkoop had plaats door middel van een aandelentransactie. De verkopers kochten het kantoorgebouw naast winkelcentrum Kronenburg medio 2020. Inmiddels is een omgevingsvergunning verkregen voor de transformatie naar huurwoningen. Op de verdiepingen worden 40 appartementen gerealiseerd, terwijl de commerciële plint op de begane grond blijft gehandhaafd.

Het project sluit naadloos aan op de gebiedsontwikkeling van de gemeente Arnhem. Deze heeft het gebied Kronenburg aangewezen als speerpunt voor de realisatie van nieuwe en getransformeerde woningen. Bijzonder aan het ontwerp is het thuiswerkpaviljoen op de bovenste verdieping met dakterras en uitzicht over de stad.

Veldboom Vastgoed is per 1 september eigenaar geworden, aangezien de vergunning reeds verleend is wordt er direct gestart met de werkzaamheden. Het bedrijf Veldboom Vastgoed is gespecialiseerd in het realiseren en beheren van huurwoningen, oorspronkelijk gestart in 2006 in Groningen en inmiddels worden er door het hele land huurwoningen gerealiseerd én beheerd.

De transformatie wordt uitgevoerd volgens de nieuwste normen. Zo worden alle woningen duurzaam uitgevoerd zonder gasaansluiting en is er extra aandacht voor ecologie en circulariteit.

ABC Capital heeft het verkoopproces namens verkoper begeleid. Core notariaat heeft verkoper juridisch geadviseerd. Veldboom Vastgoed werd in deze transactie geadviseerd door Snelder Zijlstra.