VanWonen realiseert 109 woningen in Nijmegen

VanWonen heeft het officiële startsein gegeven voor de bouw van 47 koop- en 28 huurwoningen van het project Soetegaerde in Nijmegen.

Ook de bouw van de overige 34 woningen van fase 2 is reeds gestart, waarmee VanWonen in totaal 109 grondgebonden woningen laat realiseren in Soetegaerde.

Soetegaerde is een van de zes buurten in de nieuwe wijk Woenderskamp en grenst aan het nieuwe hart van de Waalsprong in de gemeente Nijmegen. VanWonen heeft hier een kleinschalig buurtje ontwikkeld, ingebed tussen boomgaarden, groene zones en watergebieden en met het nieuwe winkelcentrum in de wijk Hof van Holland om de hoek.

Het plan, verdeeld over 2 fasen, biedt ruimte aan een zeer gevarieerd woonprogramma van koop- en huurwoningen onderverdeeld in rijwoningen, hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een kappers, vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen (semi-bungalows). De twee deelprojecten zijn ontworpen door Weusten Liedenbaum Architecten en OpZoom Architecten.

Het nieuwe winkelgebied Hart van de Waalsprong, dat VanWonen mede ontwikkelt, zal binnen enkele jaren geopend worden. Hier komt straks ruimte voor winkels, horeca en andere voorzieningen. Nu zijn er in de buurt al scholen en sportvoorzieningen en zijn een bushalte en station Nijmegen Lent op wandelafstand. In 5 fietsminuten is het oude centrum van Nijmegen te bereiken.

Toekomstige bewoners van de huurwoningen kunnen mogelijk vanaf het eerste kwartaal van 2021 hun nieuwe woning betrekken. De verwachting is dat de overige woningen in het tweede kwartaal van volgend jaar gereed zijn. De realisatie is in handen van Reinbouw.