VVD en BBB halen beperking aftrek rentekosten tot € 1 mln van tafel

Kleinere vastgoedondernemers mogen VVD en BBB dankbaar zijn. De beperking van de renteaftrek voor deze beleggers gaat van tafel. Zo kondigde de VVD aan tijdens de behandeling van het Belastingplan 2025 in de Tweede Kamer.

Kamerlid Wendy van Eijk-Nagel verklaarde in de vaste Kamercommissie voor Financiën dat binnen de coalitie grote bezwaren bestaan tegen de voorgenomen beperking van de renteaftrek. Bedoeling was om verhuurders niet langer toe te staan alle rentekosten tot een bedrag van € 1 mln af te trekken van de belastbare winst. Zij vallen dan terug op een percentage van het bruto bedrijfsresultaat als maximale aftrekpost. De maatregel was bedacht om misbruik tegen te gaan. Vastgoedbedrijven splitsen hun activiteiten om vaker dan eens te kunnen profiteren van de renteaftrek.

Volgens Van Eijk voelen VVD en BBB ‘een gezamenlijk gevoel van urgentie, ook in relatie tot de woningmarkt’. Verhuurders waarschuwden na de bekendmaking van de maatregel dat de beperking van de renteaftrek leidt tot verkleining van het aanbod aan huurwoningen.

Het schrappen van de maatregel kan worden betaald door de renteaftrek boven €1 mln (25% van het bruto bedrijfsresultaat) te verlagen naar 24,5%.

img
Redacteur
Profiel