VCK huurt distributiecentrum op Schiphol

VCK Logistics heeft een high-tech distributiecentrum van 25.000 m² gehuurd op Green Mountains Logistics Park Schiphol.

VCK Logistics heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten met ontwikkelaar Borghese Logistics en Logistis (een fonds van AEW) voor fase 4 van de ontwikkeling Green Mountains op Schiphol-Rijk. Het object van 22.500 m² warehouse en 2500 m² kantoorruimte ligt direct aan de Aalsmeerbaan en wordt eind 2020 opgeleverd.   

De totale ontwikkeling van het park omvat 100.000 m² warehouse met bijbehorende kantoren, auto- en vrachtwagenparkeerplaatsen en is verdeeld over 4 gebouwen.

De eerste fase van het park werd eind 2017 opgeleverd en is verhuurd aan XPO Logistics en Rapid. De tweede fase van 25.000 m² wordt deze maand opgeleverd en is nog beschikbaar in units vanaf 5000 m².

Er zijn meerdere partijen rond Schiphol die momenteel willen verhuizen vanuit hun verouderde logistieke panden naar nieuwe gebouwen zoals Green Mountains Logistics Parc, omdat deze voldoen aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, efficiency, kwaliteit en uitstraling.

De transactie kwam tot stand door bemiddeling van Industrial Real Estate Partners.

Zij vormen samen met Cushman & Wakefield het makelaarsteam van Green Mountains.  Borghese Logistics en AEW werden verder geadviseerd door Loyens & Loeff en VCK Logistics door Stibbe.