Tweede gebouw ’t Zand in Utrecht opgeleverd

Altera Vastgoed heeft van Vabo Ontwikkeling het tweede gebouw (Karakter) van het project ’t Zand in Utrecht opgeleverd gekregen. De huurders kregen afgelopen week hun sleutels overhandigd.

Karakter is na Waterval het tweede gebouw van het project ’t Zand dat opgeleverd is aan Altera. Karakter bestaat uit 47 appartementen die volledig verhuurd zijn.

De naam Karakter is ontleend aan een boek van F. Bordewijk, naar wie de zijstraat van het complex genoemd is. De entreehal zal ook worden voorzien van een quote van Bordewijk.

Passend bij de vastgoedbeleggingsstrategie van Altera zijn alle appartementen gasloos, zijn  meerdere woningen en de algemene ruimten aangesloten op zonnepanelen en met een hogere dan wettelijk voorgeschreven EPC uitgevoerd. Er worden aanvullende voorzieningen en faciliteiten aangeboden aan de bewoners, waaronder elektrische deelauto’s van We Drive Solar.

Het appartementencomplex is onderdeel van de wijk Het Zand in het hart van Leidsche Rijn. Het staat tegenover station Terwijde Utrecht en op loopafstand van winkelcentrum Terwijde. De Utrechtse binnenstad is met de trein in vijf minuten bereikbaar, terwijl de wijk groen en gevarieerd is. Het Zand wordt een multifunctioneel, stedelijk woongebied met goede voorzieningen op het gebied van winkelen, recreatie, onderwijs en kleinschalige bedrijvigheid.

Rebo Vastgoed Management verzorgt het beheer namens Altera Vastgoed. De woningen zijn verhuurd door Wooove.