Training vastgoedleiderschap met Maastricht University opgezet

Onderwijsorganisatie Urban Land Institute (ULI) heeft samen met het Centre for Real Estate van Maastricht University en Massachusetts Institute of Technology (MIT) een Global Real Estate Leaders-programma opgezet.

De training is volgens non-profitorganisatie ULI een onderwijsprogramma van 'wereldklasse', gericht op de ontwikkeling van de volgende generatie marktleiders. Het programma biedt leidinggevenden met minimaal tien jaar sectorervaring op het gebied van onroerend goed, vermogensbeheer, financiën en/of de gebouwde omgeving de mogelijkheid om een internationaal erkend certificaat te behalen. Deelnemers doen tijdens het traject de vaardigheden en kennis op die nodig zijn om een actieve vastgoedorganisatie te leiden, zowel nationaal als mondiaal.

Het programma wordt verzorgd door academici en leiders uit de vastgoedsector. Zij laten investeringen, leiderschaps- en managementvaardigheden, duurzaamheid, klimaatrisico's, vastgoedtechnologie, inflatie, rentetarieven, het binnenhalen en behouden van talent en technologische ontwikkelingen de revue passeren. Leiderschapsvaardigheden die in het programma aan bod komen, zijn onder meer onderhandelen, ondernemerschap, goed presterend teamontwerp en -management, diversiteit en inclusie, ethiek en cultureel leiderschap en beïnvloeding.

Nils Kok, hoogleraar Vastgoedfinanciering aan de Universiteit Maastricht: “Het Global Real Estate Leaders-programma biedt ervaren vastgoedprofessionals de kennis, vaardigheden en netwerkmogelijkheden die nodig zijn om leiders in de vastgoedsector te worden. De samenwerking met ULI Europe zorgt ervoor dat deelnemers inzicht krijgen in huidige trends en urgente mondiale vraagstukken in de vastgoedsector van één van de toonaangevende denktanks in de sector .”

Het programma bestaat uit vier modules van een week, die worden gehouden in 2024 en 2025. Elke sessie vindt plaats in Maastricht of Cambridge en Massachusetts. De eerste sessie start op 7 april 2024 aan Maastricht University.