Topdrukte in week 41

Week 41 was zeer druk, met maar liefst 44 transacties. Hieronder waren de grote aankoop van de gemeente Eindhoven in transformatiegebied Knoop XL en Segro's investering van € 100 mln in logistieke ruimte.

In week 41 vonden er 23 beleggingstransacties en 21 gebruikstransacties plaats.

Een opvallende transactie is de aankoop van vier kantoorpanden en zes winkelpanden in het transformatiegebied Knoop XL. De gemeente Eindhoven kocht dit alles voor zo’n € 50 mln, en kreeg hiervoor 35.171 m² in bezit.

Een tweede transactie die in het oog springt, is de 75.000 m² aan logistieke ruimte die Segro wist aan te trekken in Oosterhout. Het bedrijf nam dit over van Weerts Group en betaalde hier het dubbele van de vorige transactie voor, namelijk ruim € 100 mln. Deze ruimte bestaat uit vier units, waarvan er drie aan Primark zijn verhuurd en één aan AS Watson.

In het PropertyNL-overzicht met transactiedata van week 41 staan onder andere de bovengenoemde transacties. Het overzicht bevat beleggingstransacties en gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.


Laatste nieuws

Evenementen