The Student Hotel krijgt lening van Aermont en APG

The Student Hotel (TSH) heeft € 300 mln aan financiering verkregen van zijn huidige aandeelhouders Aermont en APG.

APG verstrekt € 175 mln van zijn investering via een bestaande LRF-venture die wordt beheerd door LaSalle. Hierdoor kunnen er zeven nieuwe hotels en ongeveer 3000 nieuwe kamers binnen de EU geopend worden. 

Ondanks de pandemie heeft TSH de afgelopen 18 maanden drie nieuwe hotels kunnen openen in Bologna, Delft en Wenen.

TSH verwacht dat 2022 opnieuw een belangrijk jaar zal worden met potentiële inkomsten van meer dan € 100 mln, wat 25% meer is dan in 2019 voor de pandemie. De groep zal in 2022 nog eens drie hotels openen in Madrid, Barcelona en Toulouse.

Voor het academisch jaar 2020/2021 heeft TSH een bezettingsgraad van 51%. Vanaf september zijn de long-stay boekingen al terug op het niveau van 2019 met een bezettingsgraad van bijna 100% en wachtlijsten, terwijl TSH sinds 2019 meer dan 20% van zijn hotelkamers naar de studentenmarkt heeft verplaatst. 

Op technologisch vlak implementeert TSH nieuwe geavanceerde systemen, waardoor het beter kan inspelen op de behoeften van de klant. TSH zal het eerste ruimte/tijd boekingsplatform in haar hotels implementeren. Dit betekent dat gasten elke ruimte in TSH gebouwen voor een bepaalde periode kunnen boeken - van vergaderzalen tot co-working desks, parkeerplaatsen en pingpongtafels.

Laatste nieuws

Evenementen