The Bubble Club in historische Werkspoorhal in Amsterdam

De historische Werkspoorhal in de nieuwe woonwijk Oostenburg in Amsterdam gaat onderdak bieden aan zes padelbanen en horecavoorzieningen, al maakt de plaatselijke PvdA-gemeenteraadsfractie bezwaar.

Begin 2025 wordt de historische hal de nieuwe locatie van The Bubble Club: een horeca- annex sportconcept waar bezoekers kunnen padellen, eten en drinken. Zo heeft eigenaar Nedstede tegenover diverse media bevestigd. Eerder dit jaar kocht Nedstede het gebouw van ontwikkelaar Vorm, die de afgelopen jaren de fabriekshal restaureerde. De afgelopen jaren opende The Bubble Club – eveneens eigendom van vastgoedondernemer Michael van de Kuit - soortgelijke bedrijven in Blaricum en op Ibiza.

De fabriekshal was oorspronkelijk eigendom van woningcorporatie Stadgenoot voorheen Het Oosten. Bij de verkoop aan Vorm werd de afspraak gemaakt dat de corporatie invloed heeft op de uiteindelijke bestemming van het gebouw, vanwege toezeggingen aan de buurt voor een publiekelijk toegankelijke voorziening. Die afspraak voorkomt een commerciële bestemming echter niet.

Dat nu toch sprake is van een commercieel horecaproject, stuit op weerstand in de Amsterdamse gemeenteraad. “Commerciële belangen winnen het van de wensen van buurtbewoners”, schrijven twee raadsleden van de PvdA in het Parool. “In plaats van een plek om samen te komen en elkaar te ontmoeten, krijgen de buurtbewoners een commerciële sporthal. Commercieel vastgoed, terwijl de buurt snakt naar sociaal vastgoed.” De PvdA wil in gesprek met de buurt om de ontmoetingsfunctie van het pand alsnog veilig te stellen.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen