Tactus wil voormalige TBS-kliniek in Rekken kopen

Het Rijksvastgoedbedrijf is van plan om de voormalige TBS-kliniek Oldenkotte aan de Kienvenneweg 18 te Rekken te verkopen aan Tactus Verslavingszorg.

De kliniek Oldenkotte staat in een gebied waarin al decennia lang kwetsbare zorgfuncties zijn gevestigd. Het beleid van de gemeente Berkelland is erop gericht om het karakter van het gebied, rustig en prikkelarm, te behouden of daar waar mogelijk te versterken. Het huidige en voor de toekomst te behouden unieke en specifieke ‘zorglandschap’ maakt dat een eventuele bestemmingsplanwijziging noodzakelijkerwijs moet passen en aansluiten bij de aanwezige zorg(partijen) in het gebied. Naast een groot maatschappelijk belang, gaat het hierbij ook om behoud van werkgelegenheid en de daarmee gepaard gaande economische belangen voor de gemeente.

Passend bij de planologische bestemming van de locatie heeft de gemeente Berkelland het Rijksvastgoedbedrijf verzocht de mogelijkheid te onderzoeken om de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte aan Tactus Verslavingszorg te verkopen.