Syntrus koopt seniorenwoningen in Zaandam

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in Zaandam 144 woningen gekocht voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF).

Verkoper is bouwer en ontwikkelaar Stebru. De levensloopbestendige appartementen in het gebouw Burano zijn bestemd voor senioren. De oplevering staat gepland in 2022.

Burano ligt aan de Mahoniehout in het stationsgebied van Zaandam, op de locatie waar eerst een sorteercentrum van Post NL stond. Het bestaat in totaal uit drie appartementengebouwen van 6–13 verdiepingen, met 385 m² commerciële ruimte. Zorgorganisatie De Zorgcirkel huurt een deel van deze ruimte om diensten te verlenen aan de huurders van de woningen. Voor de bewoners zijn 93 parkeerplaatsen beschikbaar.

De nieuwe woningen, mede ontwikkeld door Fraxus Living & Care, passen in de transformatie van het stationsgebied in Zaandam, dat de afgelopen jaren is omgevormd van een terrein met verouderde kantoren en bedrijfsruimten naar een hoogstedelijk woon- en winkelmilieu. Met het openbaar vervoer staan bewoners bovendien binnen een kwartier in het centrum van Amsterdam.