Syntrus en Portaal kopen 415 woningen in Nieuwegein

Neoo en Koopmans Bouwgroep verkopen 415 woningen in Doorslagzone Nieuwegein aan Syntrus Achmea en corporatie Portaal.

De ontwikkelcombinatie Neoo/TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep heeft drie van de vier woongebouwen in het project Doorslagzone in City Nieuwegein verkocht.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor zijn klanten twee woontorens met in totaal 346 duurzame appartementen gekocht. De woningen worden toegevoegd aan de portefeuilles van Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF).

Woningcorporatie Portaal heeft 69 appartementen gekocht.

Het project Doorslagzone in City Nieuwegein, naast winkelcentrum CityPlaza, omvat vier woontorens met totaal 452 appartementen en horeca in de plint. Het is een ontwerp van Rijnboutt Architecten.

Het ADRF wordt eigenaar van de hoogste toren aan de Doorslag. Hierin komen 191 appartementen van 43–135 m². De woontoren naast het huidige kantoor van de NVM wordt eigendom van PME. In dit gebouw worden 155 appartementen van 40–150 m² gerealiseerd. Voor de bewoners van de appartementen zijn er ruime parkeervoorzieningen, waaronder 27 plekken voor elektrische deelauto’s.

Woningcorporatie Portaal wordt eigenaar van de woontoren naast het stadhuis van de gemeente Nieuwegein. Hier komen 69 sociale huurwoningen van 48–71 m².

In totaal worden er in het project 452 appartementen gerealiseerd. In de vierde woontoren, die centraal in het plan ligt, komen 37 koopappartementen. Alle woningen worden ontwikkeld en gerealiseerd door Neoo en Koopmans. De bouw begint naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. De eerste woningen worden in 2024 opgeleverd.