Syntrus Achmea koopt 80 woningen in Zuidas van G&S Vastgoed

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens twee klanten 80 woningen afgenomen in de Amsterdamse Zuidas. Vrijwel alle appartementen in de twee woontorens 900Mahler zijn al verhuurd. Het gebouw is ontwikkeld door G&S Vastgoed.

De 80 appartementen op negen verdiepingen variëren in grootte van 70 tot 120 m². Alle woningen hebben een luxe badkamer en een keuken voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur. Huurders kunnen daarnaast zeven dagen per week gebruikmaken van een persoonlijke hostess voor onder meer stomerijservice, kledingreparatie en huishoudelijke hulp. De gemiddelde huur bedraagt circa € 1350 per maand (exclusief € 115 servicekosten). Het goedkoopste appartement kost € 1140 per maand en het duurste € 1765. Een beperkt aantal parkeerplaatsen wordt verhuurd voor € 200 per maand.

De twee torens van 900Mahler staan op één plint boven een parkeergarage, waardoor de bewoners zo veel mogelijk profiteren van het uitzicht en het daglicht. Met New York als voorbeeld heeft het gebouw een gevel van bruin gemêleerde baksteen, bovenin voorzien van een terugliggende torenbekroning. Het 22.000 m² bvo grote gebouw is ontworpen door INBO Architecten. Naast de 80 luxe huurwoningen omvat 900Mahler ook 46 koopappartementen van 70 tot 280 m² op de bovenste dertien verdiepingen. Zij zijn al eerder allemaal verkocht. In de plint zit 1100 m² commerciële ruimte.

Volgens de prognose worden de huurwoningen in het vierde kwartaal van 2016 opgeleverd.