Syntrus Achmea koopt 32 zorgcomplexen van Orpea

Het Achmea Dutch Health Care Property Fund van Syntrus Achmea heeft haar portefeuille uitgebreid met 32 woon-zorgcomplexen.

Syntrus Achmea heeft de woon-zorgcomplexen aangekocht van het Franse Orpea. Het onderzoeksjournalistieke platform Follow The Money vermeldt dat deze zorgaanbieder op dit moment de grootste in Europa is, met een netto omzet van € 4,3 mrd in 2020. Het bedrijf staat genoteerd aan de aandelenbeurs in Parijs en runt in Nederland onder andere zorgorganisatie Dagelijks Leven, die het in 2018 verwierf van NPM Capital, het bedrijf van Quote-500 familie Fentener van Vlissingen.

Dagelijks Leven is de huurder en exploitant van de woon-zorgcomplexen die het Achmea Dutch Health Care Property Fund heeft aangekocht. Dagelijks Leven biedt gespecialiseerde zorg en huisvesting in heel Nederland voor mensen met dementie. 

Daan Tettero, fondsmanager bij Achmea zegt op het IVVD kennisplatform: ‘De vraag naar dit soort concepten is enorm en zal alleen maar verder toenemen door de vergrijzing en de scheiding van wonen en zorg. Vandaar dat wij met oog op de toekomst steeds meer inzetten op concepten waar wonen, zorg, betaalbaarheid en duurzaamheid samenkomen.’

Daarnaast vermeld het IVVD Kennisplatform dat bijna alle locaties van Dagelijks Leven voorzien zijn van een A-Label. Het Achmea fonds heeft samen met Dagelijks Leven een duurzaamheidsconvenant afgesloten, de complexen die nog niet aan de duurzaamheidsnormen voldoen zullen worden aangepakt. 

Met de aankoop van de woon-zorgcomplexen verwerft het Achmea Dutch Health Care Property Fund ruim 40% van de 80 locaties van Dagelijks Leven. Het fonds is nog met de zorgaanbieder in overleg om ook bij nieuwe locaties als partner op te treden.