Sterk eerste beursjaar voor CTP

De nettowinst van CTP is in 2021 gestegen met 306% tot € 1,03 mrd. In 2020 was dat nog € 252,2 mln.

CTP overtrof in zijn eerste jaar als beursgenoteerde onderneming de doelstellingen die het bij de beursgang in maart 2021 had vastgesteld en behaalde een totaal jaarrendement van 47%, terwijl de waarde van de portefeuille met 43% steeg tot € 7,6 mrd.

Ceo Rémon Vos: ‘We rapporteren onze eerste reeks financiële jaarresultaten als beursgenoteerde onderneming onder de donkere wolk van de tragische gebeurtenissen die zich in Oekraïne afspelen. Vorige week hebben we aangekondigd dat we de Oekraïense vluchtelingen zullen helpen door aanzienlijke financiële steun te verlenen aan de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en het Rode Kruis, en aan lokale hulporganisaties. We bieden ook leegstaande opslagruimte aan voor noodvoorraden en woon- en hotelaccommodatie binnen onze portefeuille, en zullen meer doen naarmate de situatie zich verder ontwikkelt.’

CTP zegt zijn marktaandeel in logistiek en industrieel vastgoed in Centraal- en Oost-Europa te hebben vergroot tot ruim een kwart van de gehele sector. Het heeft bijna 1 mln m² in aanbouw die dit jaar wordt opgeleverd, waardoor de beleggingsportefeuille van 7,6 mln m² verder wordt uitgebreid. De integratie van de voormalige DIR-portefeuille en de lancering van CTP Duitsland is in volle gang. Hoewel de gevolgen van de Russische invasie en de onbekende uitkomsten daarvan veel onzekerheid hebben gebracht in de Europese en wereldwijde economische vooruitzichten, heeft CTP er vertrouwen de goede lijn door te kunnen trekken.