Stef Weekers richt Urban Matter Concepts op

Stef Weekers heeft Urban Matter Concepts opgericht en gaat zich richten op het versnellen van de opgave rondom woningbouw, het transformeren van bedrijfsterreinen en het aantrekkelijk houden van woonwijken.

Urban Matter moet de verbindende factor worden tussen de (maatschappelijke) ambities van corporaties en gemeenten enerzijds en de commerciële doelstellingen van marktpartijen anderzijds. Het bedrijft treedt in deze gevallen op als urbanisator.

In het verleden heeft Weekers gewerkt als directeur van een wijkontwikkelingsmaatschappij in Utrecht. Hij vervulde hij onder andere een procesrol in de ontwikkelstrategie van Kogerveld voor gemeente Zaanstad en was gebiedsontwikkelaar bij AM. Hij is lid van Dutch advisory board van RICS in Nederland en voorzitter van de Expertgroep Healthy Urban Living voor het Hero-terrein in Breda.

Urban Matter Concepts is gevestigd in Amsterdam en is actief in heel Nederland met analyse, advies, concepten, realisatie en exploitatie van gebied- en vastgoedontwikkelingen. Daarbij werkt het bedrijf samen met architecten, investeerders, gebiedsmarketeers, centrummanagers, veranderkundigen en plekkenmakers.

Foto: Elisabeth Lanz Fotografie