Staycity in nieuwbouwcomplex Yvie in Amsterdam-Noord

Vanaf mei 2024 zal Staycity 120 kamers (7.000 m2) voor langdurig verblijf exploiteren op acht verdiepingen van de woontoren in het nieuwbouwcomplex Yvie in de wijk Overhoeks in  Amsterdam-Noord.

Eigenaar Union Investment heeft voor het complex aan het IJ een huurcontract met een looptijd van 25 jaar afgesloten met de Ierse hotelexploitant Staycity. Door de toetreding tot de Nederlandse markt groeit de portefeuille van Staycity naar 33 hotels. Op de overige verdiepingen van de woontoren komen 176 huurappartementen, die rechtstreeks door Union Investment op de markt worden gebracht

Het nieuwbouwensemble Yvie heeft in totaal een bruto vloeroppervlak van 106.000 m². Met het Maritim hotel in het aangrenzende gebouw en Staycity in de woontoren heeft Union ongeveer 75% van het gehele project al zo’n anderhalf jaar voor de geplande opleverdatum voorverhuurd.

Yvie maakt deel uit van de portefeuille van vastgoedfonds UniImmo Europa. Het fonds bezit ook andere panden in Amsterdam, waaronder een kantorencomplex aan de Zuidas en budgethotel Motel One.

img
Redacteur
Profiel