Start bouw woontoren De Slotvrouwe in Heemskerk

De bouw van de eerste woontoren van De Slotvrouwe aan de Debora Bakelaan in Heemskerk is gestart door TBI-onderneming ERA Contour.

De ontwikkelende bouwer ERA Contour, die deel uitmaakt van TBI, startte onlangs met het boren van de warmtebronnen en afgelopen week zijn zij met de heiwerkzaamheden begonnen. In de eerste woontoren komen 70 appartementen die wooncorporatie Woonopmaat gaat verhuren.
In totaal bestaat De Slotvrouwe uit drie woontorens met 222 appartementen: 201 huurappartementen en 21 koopappartementen. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de woningen. Architectenbureau Groosman is verantwoordelijk voor het ontwerp.
De verkoop van de 21 koopappartementen in De Slotvrouwe is ook gestart. De koopappartementen in De Slotvrouwe variëren van 70 m² tot 82 m². Alle appartementen zijn energiezuinig, goed geïsoleerd, aardgasvrij en voorzien van warmtepompen voor de verwarming. ERA Contour verwacht het nieuwbouwproject in het najaar van 2022 op te leveren.