Start bouw woningproject PoortMeesters in Delft

Het bouwen van PoortMeesters in Nieuw Delft is begonnen.

De gemeente Delft, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Ballast Nedam Development gaven samen het startsein voor de bouw. De 114 nieuwe woningen liggen rondom de grootste klimaatneutrale binnentuin van Nederland. De stadswoningen en appartementen leveren een belangrijke bijdrage aan de grote vraag naar nieuwe woningen. Voor de start van de bouw is 90% van de woningen verkocht.
In het carrévormige woongebouw PoortMeesters, ontworpen door Vera Yanovshtchinsky Architecten, komen stadswoningen met 3 en 4 lagen, 2-, 3-, en 4-kamerappartementen, lofts en een penthouse. Deze verschillende woningtypen maken PoortMeesters geschikt voor wonen in alle levensfasen. Het woongebouw is vernoemd naar de twee poorten bekleed met een 3D geprint kunstwerk dat bestaat uit 4000 keramiektegeltjes. Dit ontwerp van Studio RAP verwijst naar de bekende Delfts Blauwe tegels. Hiermee zijn de poorten dé eyecatchers van PoortMeesters.  
Uniek is het waterbergingssysteem: het klimaatneutrale dak kan maar liefst 500.000 m3 hemelwater opvangen. Ruim 80% van alle regen wordt opgeslagen en hergebruikt voor beregening van de binnentuin. De woningen worden gebouwd met duurzame materialen, zijn nagenoeg energieneutraal en onderhoudsarm. De triple solar zonnepanelen die op het dak komen, worden aangesloten op een warmtepomp en zorgen naast elektriciteit ook voor warm water.
PoortMeesters maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft, nabij de historische binnenstad en het treinstation van Delft.
 

Laatste nieuws

Evenementen