Start bouw van het project Brantjesoever in Purmerend

Project Brantjesoever met 98 woningen tegenover het gemeentehuis van Purmerend is donderdag van start gegaan.

Het plan Brantjesoever van HSB Bouw uit Volendam  bestaat uit een divers woonprogramma en heeft een hoogteaccent op de kruising Purmersteenweg en Burgemeester Kooimanweg, die trapsgewijs afloopt richting de bestaande gebouwde omgeving.  De eerste fase van de Brantjesoever bestaat uit 60 koopappartementen in appartementengebouw ‘De Burcht’ en 18 sociale huurappartementen in appartementengebouw ‘Argonaut’ voor woningcorporatie Rochdale.

De tweede fase Brantjesoever bestaat uit 26 grondgebonden herenhuizen aan de Where en 12 vrije sectorhuurappartementen in appartementengebouw ‘De Juffers. De start verkoop van de herenhuizen staat gepland voor september dit jaar. Het plan wordt aangesloten op stadsverwarming Purmerend, er worden zonnepanelen toegepast en het project heeft een betere energieprestatie dan wettelijk vereist is.

Met deze start is ook een aanvang gemaakt met de herstructurering van het Stationsgebied. De gemeente Purmerend heeft een grote opgave voor de komende jaren en zet middels de nota Purmerend 2040 in op binnenstedelijk bouwen rond het station.

HSB Ontwikkeling en Bouw heeft in 2013 een prijsvraag gewonnen die de gemeente had uitgeschreven tussen verschillende partijen. Just Architects tekende voor het ontwerp.