Start bouw herontwikkeld kantoor aan de Coolsingel

AXA IM Alts, dat eind 2022 Coolsingel 93 heeft aangekocht, heeft bekendgemaakt dat bouw van de herontwikkeling is begonnen.

De herontwikkeling van het kantoorgebouw van 30.000 m², bekend als zetel van ABN Amro, wordt uitgevoerd door Provast. Naar ontwerpen van Paul de Ruiter Architecten worden historische elementen gecombineerd met innovaties gericxht op duurzaamheid en technologie.

ABN Amro wordt een van de huurders en neemt 3000 m² af. Het gebouw van 25 verdiepingen krijgt er 5000 m² verhuurbare ruimte bij en die bedraagt na oplevering 23.900 m². Coolsingel krijgt ook een groen dakterras, balkons en een ontmoetingscentrum en restaurant op de 8ste verdieping.

Excellent

Het gebouw moet een van de duurzaamste kantoorgebouwen in Rotterdam met de laagste uitstoot. Daar wordt ook bij de verbouwing al op gelet in de vorm van circulaire bouwtecnieken. Het streven is Breeam Excellent, energielabel A++++ en Well readiness-certificaat. De Vries en Verburg Bouw voert de herontwikkeling uit in opdracht van Provast/AXA.

Laatste nieuws

Evenementen