Start bouw eerste woningen en hotel Bajeskwartier Amsterdam

De bouw van de eerste 280 sociale huurwoningen en 200 short stay kamers in Bajeskwartier Amsterdam Zuisoost is gestart.

Bajeskwartier is een groene, gezonde stadswijk in wording bij het Amstelkwartier. De studentenwoningen van de Alliantie Ontwikkeling en de short stay kamers voor internationale studenten en young professionals in Hotel Jansen, gaan straks bijna 500 jonge mensen een nieuwe woonplek geven in Amsterdam.

Daarmee wordt, na de start van de bouw van de middelbare school, de parkeergarage en de tunnel, een volgende stap gezet in de realisatie van Bajeskwartier. Een nieuwe wijk binnen de ring waar de komende jaren ongeveer 1350 huur- en koopwoningen worden gebouwd voor een breed publiek. Daarvan is 30% sociale huur en 70% vrije sector huur en koop. Bajeskwartier is een ontwikkeling van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V. , een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Cairn Real Estate. Hier vertellen Heino Vink en Harko Kloeze als projectmanagers meer over de ontwikkeling. 

Het duurzame gebouw voor studenten, waarvan het hoteldeel het predicaat Breeam Outstanding draagt, wordt een ontmoetingsplek waar verbinding centraal staat. Met gezamenlijke ruimtes voor koken, werken, ontspannen, een groot café-restaurant, een terras, een gym en een laundry café. De opening van Hotel Jansen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023. De studentenwoningen van de Alliantie Ontwikkeling worden naar verwachting in de zomer van 2023 opgeleverd.

De woningen en tijdelijke kamers voor (inter)nationale studenten en young professionals komen samen onder één dak in een heel duurzaam gebouw van de hand van Moke Architecten. Het gebouw heeft een grote hoeveelheid zonnepanelen op het dak en aan de gevel. Zo genereert het gebouw meer energie dan dat het verbruikt.

De Alliantie Ontwikkeling is ontwikkelaar van de studentenwoningen in het gebouw dat eigendom wordt van de Alliantie. Hotel Jansen is eigenaar en ontwikkelaar van de 200 short stay kamers.
Moke Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Heddes Bouw is de verantwoordelijk aannemer.

Laatste nieuws

Evenementen