Start bouw distributiecentrum op Schiphol Logistics Park

Op Schiphol Logistics Park is Aan de Stegge Twello in opdracht van Durfort Vastgoed begonnen met de bouw van een logistiek distributiecentrum.

Het Logistics Court Amsterdam Airport omvat negen zelfstandige bedrijfsunits en een parkeergarage. De oplevering staat gepland voor begin 2020.

De grondoverdracht vond plaats in mei door gebiedsonwikkelaar SADC aan Durfort Vastgoed. Op het kavel van ruim 24.000 m² verrijst het distributiecentrum, dat zal bestaan uit ruim 13.000 m² magazijn, 2600 m² kantoor, 1800 m² entresol en 105 parkeerplaatsen. Het centrum kan worden verdeeld in maximaal negen zelfstandige units van 1250–2500 m². Elke unit heeft een eigen ingang en ten minste twee loading docks en een overheaddeur.

Cushman & Wakefield treedt op als makelaar bij de verkoop en verhuur.

De parkeergarage op eigen terrein is ontwikkeld met Continental Car Parks, dochterbedrijf van Aan de Stegge Twello. Het ontwerp van het distributiecentrum is tot stand gekomen met Architecten Lab, constructeur Lievense en Huls Adviseurs.

Het distributiecentrum is ontwikkeld met duurzame toepassingen en materiaal waarmee het aan een energielabel A++ zal voldoen. Het dak kan in de toekomst geheel worden voorzien van zonnepanelen. Op termijn kan het project daarmee in zijn eigen elektriciteitsbehoefte voorzien, mede door het gebruik van led-verlichting. Er zijn materialen met een hoge isolatiewaarde gebruikt en er wordt luchtdicht gebouwd.

Naast dit bouwproject ligt het distributiecentrum Schiphol Logistics Park I dat Aan de Stegge Twello en Durfort in 2018 gezamenlijk realiseerden.