Start bouw 89 WoonST-appartementen in Eindhoven

Op woensdag is de start bouw gevierd van 89 nieuwe appartementen voor 1 of 2 personen in de Eindhovense wijk Genderdal.

De woningen komen op de plek waar vroeger 28 kleine woningen en jongerencentrum Your Choice stonden. Woningcorporatie Woonbedrijf bouwt hier met BAM Wonen WoonST-appartementen die in het voorjaar van 2025 klaar zijn.

Marieke Franken, directeur van Woonbedrijf, wethouder Mieke Verhees , wethouder van wonen en Jeffry Savelkoul, directeur van BAM Wonen gaven samen het startsein door (rest-)beton te storten in de mal van een legioblok.

Mix

Er komt een mix van woningtypes. De appartementen hebben een woonkamer, een open keuken, balkon en 1, 2 of 3 slaapkamers (10 appartementen met 1 slaapkamer, 74 appartementen met 2 slaapkamers en 5 grotere appartementen met 3 slaapkamers). De appartementen zijn verdeeld over 3 woonblokken met 6, 4 verdiepingen of 3 hoog. De kale huurprijs varieert van ongeveer 630 euro tot 800 euro en is afhankelijk van het type appartement.

Dit project is onderdeel van WoonST, een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning van 13 woningcorporaties en 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE). Het doel is om met lagere bouwkosten en een sneller bouwproces meer betaalbare, duurzame en sociale woningen in de regio te bouwen.