Start bouw 123 woningen van De Industrieel in Zaandam

Deze week is de bouw begonnen van het appartementencomplex van het nieuwbouwproject ‘De Industrieel’, aan de Westzijde in Zaandam.

Tegenover  Fit For Free op nr. 163, worden in totaal 123 diverse woningen direct aan de Zaan gerealiseerd. 

In 2017 tekenden de gemeente Zaanstad en Verwelius Zaanoever, eigenaar van het voormalige Nuon-terrein, een overeenkomst met afspraken over de ontwikkeling van het perceel aan de Zaan. Hier, aan de Westzijde in Zaandam, was tot 1952 een gasfabriek gevestigd. Met een nieuw bestemmingsplan zijn er plannen uitgewerkt voor een nieuwbouwproject, bestaande uit twee appartementengebouwen met parkeerkelders, twee penthouses, zeven heel royale herenhuizen en een vrijstaande villa. Door de verschillende gebouwen en het gebruik van diverse materialen, zal De Industrieel een gevarieerde aanblik bieden.

De bouw van 15 appartementen en 7 herenhuizen in het zuidelijk deel van het terrein was al in het voorjaar gestart en komende zomer worden deze al opgeleverd. Inmiddels zijn ook alle (natuur)vergunningen voor het appartementengebouw met 100 woningen aan de zijde van de Prins Bernhardbrug verleend. Stikstof vormt hier dus geen probleem meer en daarom is nu ook hier de bouw van start gegaan. Volgens de ontwikkelaar is er in verband met het coronavirus geen feestelijke eerste paal georganiseerd, maar hopelijk kan er gedurende de bouw van de woningen alsnog een feest worden gegeven.

 

Laatste nieuws

Evenementen