Sligro-locatie in Putten wordt getransformeerd tot woonwijk

Wilma Wonen, LATEI en Schoonderbeek gaan samenwerken aan de transformatie van het voormalige distributiecentrum van Sligro in Putten.

Projectontwikkelaar Wilma Wonen met projectontwikkelaar LATEI en aannemer Schoonderbeek een samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van de Sligro locatie aan de Voorthuizerstraat 69 te Putten. De bedrijven gaan samenwerken aan de plannen voor de toekomstige nieuwbouwwijk De Bosrande, waarbij het gebied wordt getransformeerd naar een groene woonwijk.
Momenteel wordt het bijna 7 hectare grote terrein nog gedomineerd door de loodsen van het voormalige distributiecentrum van Sligro. De locatie wordt de komende jaren getransformeerd naar een duurzaam, natuurinclusief en klimaatadaptief woongebied. Het biedt ruimte aan een gevarieerd woningaanbod met 175 tot 225 woningen, passend bij de Woonvisie Putten en rekening houdend met behoeften van de omgeving en toekomstige bewoners.
Edwin Schoonderbeek, Directeur van Schoonderbeek: ‘Naast de substantiële toevoeging van woningen in een duurzaam woongebied, ontwikkelen we woningen die bijdragen aan de gewenste energietransitie. Traditionele woningtypes, duurzaam, gasloos, goed geïsoleerd met energieopwekkende elementen, die voldoen aan de eisen van deze tijd.’
Verwacht wordt dat de eerste woningen het tweede of derde kwartaal van 2023 in verkoop gaan.

Laatste nieuws

Evenementen