Sectie5 koopt Winkelcentrum Makado in Alblasserdam

Sectie5 heeft met een particuliere belegger Winkelcentrum Makado in Alblasserdam gekocht van Blackstone. Het winkelcentrum valt ook onder het assetmanagement van Sectie5.

Het winkelcentrum bevindt zich in het hart van Alblasserdam. Met een vloeroppervlakte van 11.060 m² en een bezettingsgraad van bijna 100% is Winkelcentrum Makado al vijftig jaar een belangrijk wijkcentrum in Alblasserdam.

Het biedt een gevarieerd winkelaanbod met convenience trekkers zoals Albert Heijn, Lidl, Hema, 't Kaasmes, Goudreinet en Meesterslager Arie Bakker. Sectie5 gelooft sterk in de potentie van Winkelcentrum Makado en ziet het als een belangrijke spil in het lokale ondernemerslandschap.

‘We zullen samenwerken met lokale partners en belanghebbenden om ervoor te zorgen dat het winkelcentrum blijft gedijen en bijdraagt aan de gemeenschap van Alblasserdam’, voegt Bart Bearda Bakker, partner bij Sectie5 toe. Sectie5 is opgericht in 2007 en structureert vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers.

Sectie5 is in de acquisitie bijgestaan door Lexence notarissen en Structure Groep voor technisch advies. Cushman & Wakefield, Multi Corporation en Loyens & Loeff stonden verkoper bij.