Schroders Capital neemt Nederlandse vastgoedbelegger Cairn Real Estate over

Schroders Capital neemt Cairn Real Estate over, een in Nederland gevestigd vastgoedfonds en vermogensbeheerder met €1,3 miljard aan beheerd vermogen.

Met deze overname breidt Schroders Capital zijn klantenaanbod in een belangrijke Europese groeimarkt uit. Ook zegt het hierdoor meer toegang tot Nederlandse vastgoedexpertise te krijgen.

Cairn wordt verkocht door MPC Capital, een Duitse vermogensbeheergroep die zich richt op hernieuwbare energie. Cairn is gespecialiseerd in een reeks sectoren waaronder logistiek, kantoren en gezondheidszorg.

Cairn werd in 2006 opgericht en initieert, structureert en beheert investeringsprojecten voor institutionele beleggers en (inter)nationale family offices in commercieel vastgoed in de Benelux en Duitsland. Cairn Real Estate beheert momenteel een vastgoedportefeuille van circa 900.000 m², bestaande uit kantoorgebouwen, logistiek/bedrijfsmatig-, residentieel-, winkel- en zorgvastgoed, zoals The Cloud, Bajeskwartier en Pharos. 

Het huidige team van 26 medewerkers, dat geleid wordt door Pieter Akkerman, Maarten Briët en Sven van Loon, blijft verbonden aan de organisatie. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Amsterdam, met een nevenvestiging in Haarlem.

De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Sophie van Oosterom, Global Head of Real Estate, Schroders Capital, zegt: ‘Dit nieuwe partnerschap past prima bij onze bestaande activiteiten en onze bedrijfscultuur sluit nauw aan bij die van Cairn.’