Schoutenwerf in Muiden wordt locatie voor 57 woningen

New Cheese Development ontwikkelt in Muiden woningen met Egeria als investeerder.

Eerder vandaag gaf wethouder Nico Schimmel van gemeente Gooise Meren het officiële startsein voor de grootschalige metamorfose van de voormalige Schoutenwerf in Muiden. Samen met vastgoedontwikkelaar New Cheese Development, investeringsmaatschappij Egeria en aannemer Scholtens Bouw, zette de wethouder de eerste schep in de grond die de start van de transformatie markeert.

De Werf bij de Sluis in het centrum van Muiden is een ontwikkeling direct aan de Vecht. De ontwikkeling omvat 57 woningen inclusief een ondergrondse parkeergarage en een jachthaven.

De totale oppervlakte van de voormalige Schoutenwerf bedraagt 8810 m2 en ligt in het centrum van Muiden, ingeklemd tussen Het Gooi en Amsterdam IJburg. De ontwikkeling omvat een gevarieerd programma van 57 moderne appartementen, penthouses en monumentale renovatiewoningen, te weten 3 monumentale renovatiewoningen van 123 - 151 m², 3 vrije kavels aan de Vecht, circa 260 - 587 m², 16 werfhuizen van circa 109 - 281 m², 25 appartementen van 68 - 237 m², 4 penthouses van 130 - 204 m² en 6 stadswoningen van 105 - 143 m².

Onder het binnenterrein komt parkeergarage met 68 parkeerplaatsen. De jachthaven wordt ontwikkeld aan het autoluwe binnenterrein van De Werf bij de Sluis in Muiden. Ook wordt de kade opnieuw ingericht.