Round Hill haalt € 200 mln op voor Multifamily Fund

Round Hill Capital heeft € 200 mln opgehaald voor het closed-end, core/core plus investeringsfonds, European Residential Income Fund II (Erif II).

Er was zowel vanuit nieuwe als bestaande Round Hill Capital-investeerders een sterke vraag naar Erif II. Onder de partijen die zich hebben ingeschreven zijn institutionele investeerders uit Noord-Amerika, Azië en Europa.

Het fonds wordt beheerd door Round Hill Capital, en investeert in betaalbare meergezinswoningen. De focus ligt op sterke micro-locaties die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en gekenmerkt worden door positieve demografische en macro-economische ontwikkelingen en een aanhoudend tekort aan betaalbare woningen. Geografisch ligt de focus op geselecteerde gebieden in Duitsland, Nederland en de Scandinavische markten en bepaalde regio’s in de ruimere eurozone.

Huurwoningen zijn gedurende alle marktcycli veerkrachtig gebleken, blijven nog steeds afgeschermd van cyclische trends en hebben bewezen een defensieve vastgoedsector te zijn te midden van de onzekerheden veroorzaakt door de coronapandemie.

CBRE Capital Advisors trad op als plaatsingsagent op de Duitse markt.