Rochdale krijgt er 106 huurwoningen bij in Zaandam

Ontwikkelaar Blue Banner Red, aannemingsbedrijf Kuin en woningcorporatie Rochdale hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 106 woningen op de locatie Paltrok in Zaandam.

Het zijn 73 sociale huurwoningen en 33 middensegmenthuurwoningen. Het totale project bestaat uit 236 woningen. Naast de woningen van Rochdale zijn dat nog eens 130 woningen in de koop- en vrijehuursector. De meeste woningen zijn tussen 50 en 70 m2 groot.

Rochdale heeft eind 2018 ontwikkelaar Blue Banner benaderd om mee te doen aan de ontwikkeling van het ‘Holleman Schoenterrein’ aan de Paltrokstraat / Scholtensstraat in Zaandam, een terrein met enkele lege bedrijfspanden. 

Kogerveldwijk

Paltrok is een bedrijventerrein in de Boerenjonkerbuurt en is onderdeel van transformatiegebied Kogerveldwijk dat de komende jaren wordt omgetoverd tot een compleet nieuwe (woon)omgeving. Kogerveld wordt een wijk met in totaal 2500 woningen, waarvan 500 van Rochdale.

Het deelproject op de locatie Paltrok is in eerste instantie gericht op starters op de woningmarkt, met een focus op alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Het ontwerp is van FKG architecten aan de Zaan. De sloop van de bedrijfspanden die er nu staan wordt uitgevoerd door Boy Limmen Sloopwerken. Eind november 2023 starten de sloopwerkzaamheden. Verwachte oplevering van het project is halverwege 2025.