Rijk trekt portemonnee voor verduurzaming Brabantse bedrijventerreinen

Bijna de helft van het geld (45%) wordt in Noord-Brabant verdiend op bedrijventerreinen en 38% van de Brabantse beroepsbevolking werkt er. De provincie krijgt subsidie van het Rijk om 104 bedrijventerreinen te verduurzamen. 

De provincie Noord-Brabant ontvangt € 3,3 miljoen vanuit het Rijk om bedrijventerreinen duurzaam en klaar voor de toekomst te maken. Het subsidieprogramma loopt tot mei 2027 en is bedoeld om de organisatiegraad van bedrijventerreinen te versterken. Dit betekent dat bedrijven beter met elkaar gaan samenwerken om hun terreinen te onderhouden, beheren en verduurzamen. Het gaat bijvoorbeeld over gezamenlijke werken aan energie-oplossingen, vergroening of het circulair gebruiken van reststromen. 

Regio West krijgt meer dan € 1 miljoen, regio Zuid-Oost ruim € 900.000, regio Noord-Oost bijna € 850.000 en regio Midden meer dan € 400.000. 'De provincie Noord-Brabant gelooft dat een gezamenlijke aanpak de sleutel is tot succes', zegt gedeputeerde Stijn Smeulders. 'Met deze subsidie kunnen de regionale initiatieven worden omgezet in concrete acties die bijdragen aan een schonere en groenere toekomst voor iedereen. De komende jaren staan in het teken van samenwerking, innovatie en duurzame groei.'