RNHB trekt voor € 523 mln funding aan

Met het plaatsen van Dutch Property Finance 2021-1 (DPF 2021-1) trekt vastgoedfinancier RNHB voor € 523 mln nieuwe publieke funding aan.

DPF 2021-1 was een van de grotere DPF-transacties van RNHB. De transactie is na een virtuele roadshow in enkele dagen geplaatst en werd gekenmerkt door een grote belangstelling onder zowel Nederlandse als buitenlandse institutionele beleggers. Een consortium van vier banken heeft de transactie begeleid en geplaatst. Het orderboek toonde een overschrijving van meer dan 1,8 keer de dekkingsgraad, waarbij de gewogen gemiddelde prijs van de transactie de laagste was die tot dusver bij een DPF-transactie is gerealiseerd.

De transactie wordt gedekt door een leningenportefeuille van € 523 mln bestaande uit recent verstrekte Nederlandse Buy-to-Let hypotheken met een lage loan-to-value en sterk kredietrisicoprofiel. Het merendeel van de hypothecaire leningen is gedekt door residentieel- en mixed vastgoed met solide kasstromen.

RNHB in 2020 meer dan € 1 mrd aan nieuwe leningen afgesloten. RNHB CFRO, Richard van Altena: "2020 was een belangrijk jaar voor RNHB, met een sterke toename van nieuwe leningen. Hierdoor hebben we een deal van € 523 mln kunnen realiseren in een constructieve markt. De deal kreeg een warm onthaal van de beleggersgemeenschap, ondanks de aanhoudende economische onzekerheid als gevolg van de Covid-19 pandemie." 

RNHB heeft een publiek securitisatie programma onder het Dutch Property Finance label als actief onderdeel van haar funding strategie. DPF2021-1 is de zesde succesvolle publieke securitisatie transactie die RNHB sinds 2017 heeft uitgevoerd. De DPF-transacties passen in de ambitie van RNHB om regelmatig nieuwe funding aan te trekken van institutionele investeerders. Het ondersteunt tevens de ambitie van RNHB om verder door te groeien in een aantrekkelijke markt waarin steeds grotere behoefte ontstaat aan passende vastgoedbeleggingshypotheken.

RNHB is een Nederlandse buy-to-let en mid-market kredietverstrekker. RNHB financiert commercieel, residentieel en gemixt vastgoed van € 50.000 tot € 50 mln in alle regio’s in Nederland. Daarnaast financiert RNHB ook (duurzame) verbouwingen en transformaties.