PingProperties verduurzaamt hoofdkantoor Canon Nederland

PingProperties heeft het hoofdkantoor van Canon Nederland, gevestigd aan de Brabantlaan 2 in ’s-Hertogenbosch, verduurzaamd naar energielabel A.

Het energielabel A is verkregen na het doorvoeren van substantiële verbeteringen in het dakisolatiepakket en het plaatsen van bijna 600 zonnepanelen op het dak. Door het vervangen van de bestaande dakisolatie wordt het energieverlies tot een minimum beperkt. Tegelijkertijd wordt met de plaatsing van de zonnepanelen naar verwachting jaarlijks ruim 160.000 kWh opgewekt. Daarnaast beschikt het gebouw over een eigen wko-installatie (warmte-koudeopslag) waarmee het gebouw volgens PingProperties nu één van de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch is. 

93% energielabel A
De verkrijging van het energielabel A voor het hoofdkantoor van Canon Nederland ligt geheel in lijn met de ambitie van PingProperties om haar portefeuille vergaand te verduurzamen. Gebouwen worden voorzien van energiezuinige verlichting, intelligente en energie-efficiënte verwarming, koeling, ventilatie en zonnepanelen. PingProperties verwacht dat eind 2019 ruim 93% van haar corporate office portfolio een energielabel A of hoger heeft.