Parteon levert huurwoningen op in Wormer

Woningcorporatie Parteon heeft 44 eengezinswoningen opgeleverd binnen het project de Staart in Wormer.

De Staart is de voorlaatste fase van het overkoepelende project Wormervelden. Deze fase bestaat uit 44 sociale huurwoningen rond de Knollendammerstraat.

De woningen zijn gebouwd volgens het Huisvanu-concept van aannemer Plegt-Vos. Dit is een gestandaardiseerd bouwsysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van geprefabriceerde bouwelementen. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Common Affairs.

Het gaat om nul-op-de-meter-woningen (NOM-woningen). De platte daken zijn volledig voorzien van zonnepanelen. Ook hebben de zeer goed geïsoleerde woningen een warmtepomp, vloerverwarming en mechanische ventilatie. De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn volledig elektrisch.

Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een woning, is dat de nieuwe bewoners energiezuinig kunnen en willen leven. Parteon begeleidt de nieuwe bewoners hierbij door hen te voorzien van informatie en door ze te helpen hun energieverbruik te monitoren.

De laatste fase van project Wormervelden, langs de Zaan, is in voorbereiding. Voor deze locatie heeft Parteon eind vorig jaar een marktverkenning gedaan. In de loop van 2021 wil de woningcorporatie een plan ontwikkelen en invulling gaan geven aan deze fase, die ruimte biedt voor maximaal 220 appartementen onder andere voor de sociale verhuur.