PROVADA VanWonen ontwikkelt in Nijmegen en Arnhem

Donderdag hebben gebiedsontwikkelaars VanWonen en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling op de Provada een samenwerkingsovereenkomst getekend met Janssen de Jong Bouw voor de realisatie van de groene en duurzame nieuwe wijk Homestead in Nijmegen. VanWonen heeft ook plannen in Arnhem.

Homestead bestaat uit 77 ruime woningen in een grote diversiteit. De wijk ligt in het gebied De Dijkzone van de Waalsprong in Nijmegen-Noord. Homestead wordt een nieuwe wijk in Nijmegen-Noord met 55 grondgebonden woningen en 22 appartementen. Het programma omvat vierlaagse hoekwoningen, twee- drie- en vierlaagse rijwoningen en een klein appartementencomplex met twee- en driekamerappartementen en één penthouse.

Verkeersluw

De woningen in Homestead worden energiezuinig en duurzaam gebouwd (BENG3=100%). De woningen krijgen goede isolatie, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie, warmteterugwinunits en groene daken. In het verkeersluwe, besloten binnenhof zijn kleine hoogteverschillen, waardoor geparkeerde auto’s zoveel mogelijk aan het zicht worden onttrokken. Wadi’s zorgen voor de opname van regenwater en bomen zorgen voor koeling.

Rots in het landschap

Door toepassing van stedelijke baksteenarchitectuur ligt het plan van Zecc Architecten als een sculpturale ‘rots’ in het uiterwaardenlandschap. De woonkamer van de eengezinswoningen bevindt zich op de eerste verdieping. Met grote raampartijen direct aan een verdiepte terrastuin geniet je hier van het prachtige uitzicht.

Arnhem

Donderdag heeft gebiedsontwikkelaar VanWonen op de Provada ook een samenwerkingsovereenkomst getekend met Reinbouw voor de realisatie van project Tuyn in Arnhem. Tuyn omvat 25 ruime en duurzame gezinswoningen, gelegen aan de noordkant van Schuytgraaf. Het plan bestaat uit vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en rug-aan-rugwoningen.

Tuyn grenst aan het rivierenlandschap aan de noordkant van Schuytgraaf. Het plan is geïnspireerd op het landelijke karakter van de streek. Tuyn wordt een groene en natuurinclusieve buurt. Zowel in de beplanting als de bestrating wordt rekening gehouden met het landelijke, natuurlijke karakter van deze buurt.

Op het erf

De verschillende woningtypes in Tuyn zijn ontworpen door MIX Architectuur en onderverdeeld in twee deelgebiedjes met een eigen sfeer en uiterlijk. In Wonen aan de Achterstraat staan vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen, met zicht op het rivierenlandschap. Daarnaast bevindt zich het erf van een bestaande boerderij, die herontwikkeld wordt tot een kleinschalige zorginstelling. Op de plek van de oude schuur, in het bestaande groen van het erf en naast het karrespoor, worden rug-aan-rug-woningen ontwikkeld.