PROVADA Overeenstemming allonge Mix Amsterdam

MRP gaat Mix Amsterdam realiseren, een mixed-use ontwikkeling bij het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West.

Woensdag op de Provada hebben Carolien Schippers (directeur Grond en Ontwikkeling gemeente Amsterdam) en Bart Meijer (ceo MRP) overeenstemming bereikt over de allonge voor het nieuwbouwproject Mix Amsterdam. Mix Amsterdam is een mixed-use ontwikkeling van MRP bij het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West.

In Mix Amsterdam ontwikkelt MRP gemengde gebouwen met 528 woningen en op de begane grond winkels, kantoren en het Verhalenhuis. De parkeergarage voorziet in deelmobiliteit en er komt een ruime openbare fietsenstalling. 

Mix Amsterdam bestaat uit zes woontorens rondom een groen hof, variërend van 29 tot 41 meter hoogte. Het hof wordt de gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en is semi-toegankelijk voor derden. Ook wordt ingezet op groene daken en zonnepanelen. Op de begane grond van Mix Amsterdam komt een Verhalenhuis, een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur) , radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.  

Schippers: ‘Amsterdam zet de komende jaren stevig in op de ontwikkeling van grootstedelijke centra. Bijvoorbeeld in het stadsdeel Nieuw-West, dat de komende jaren flink doorgroeit naar ruim 200.000 inwoners. Het is hier nodig dat het Osdorpplein verandert naar een bruisend stadscentrum. Daar zijn naast betaalbare woningen, ook maatschappelijke functies en voorzieningen voor nodig. We zijn daarom erg enthousiast over dit project, met daarin de samenwerking tussen verschillende culturele instellingen. Samen creëren ze hier ontmoetingsplekken zoals het Verhalenhuis, dat past bij de bewoners in dit stadsdeel. Met de vernieuwde OBA en straks het nieuwe theater, geven deze ontmoetingsplekken kleur en identiteit aan het nieuwe stadscentrum. Herkenbare plekken waar straks veel meer te doen is dan alleen boodschappen halen.’

Bart Meijer, ceo MRP: ‘In Amsterdam ontwikkelen we verschillende binnenstedelijke mixed-use nieuwbouwprojecten, zoals Mix Amsterdam. Op het Osdorpplein komen werelden bij elkaar. Er ontstaat steeds meer een mooie balans tussen wonen, werken, cultuur, recreatie en allerlei voorzieningen.’

MRP heeft in 2020 Parking Nieuw West en de Jumbo gerealiseerd onder het gebouw Don Bosco. De appartementen van The Hub en Woonzorg, de commerciële ruimtes en het nieuwe stadsloket en stadskantoren worden medio 2022 opgeleverd. Op de plek waar nu Stadsdeel Nieuw-West is gevestigd aan het Osdorpplein 1000, komt nieuwbouwproject Mix Amsterdam.

Op de foto: Paul Trip, Carolien Schippers, Si-Mohammed El M’Barki en Bart Meijer met de allonge voor Mix Amsterdam