PROVADA: ING REF en Zoncoalitie tekenen partnership

Op dinsdag 4 juni tekenen ING Real Estate Finance en Zoncoalitie een partnershipovereenkomst met als doel klanten van ING REF te helpen bij het realiseren van zonne-energie projecten op grote daken.

Hein Wegdam, directeur Sustainability van ING REF: “Door het partnership aan te gaan met Zoncoalitie helpen wij onze klanten bij het uitvoeren van de verduurzaming van hun vastgoed. Wij voegen hen dan ook graag toe aan ons platform voor verduurzaming en innovatie.”

Alex Muhring, algemeen directeur Zoncoalitie: "Wij bieden vastgoedeigenaren onafhankelijk advies en vergelijkende offertes, om een onderbouwde keuze te kunnen maken. ING REF heeft gemerkt dat klanten keuze en onafhankelijkheid belangrijk vinden. Daarom mogen wij hun klanten bijstaan bij het verduurzamen van hun vastgoed en daar zijn we heel blij mee."

Zoncoalitie is het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroomprojecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed. Zoncoalitie regelt de SDE+ subsidieaanvraag, de technische haalbaarheidsstudie en geeft onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel, de financiering en de juridische aspecten. Vervolgens wordt er een gerichte uitvraag richting aanbieders van zonne-energie verzorgd, waarna de vastgoed eigenaar uit vergelijkende offertes de best passende aanbieder kan kiezen.

Technologische en vooral innovatieve oplossingen helpen vastgoedeigenaren om de verduurzaming van hun vastgoed te versnellen. ING Real Estate Finance brengt daarom haar klanten graag in contact met innovatieve partijen die hen kunnen helpen met de verduurzaming van hun vastgoed. ING REF biedt haar klanten daarnaast via het 5-Stappenplan inzicht in de benodigde maartregelen voor verduurzaming en energiebesparing van hun vastgoedportefeuille via de REF Duurzaam App.

Vanaf 12.00 uur wordt op onze stand van ING REF het contract getekend.