PROVADA Deutsche Hypo en Greystar tekenen financieringsovereenkomst

Deutsche Hypothekenbank financiert voor een vennootschap van Greystar de bouw- en beleggingsfase van OurDomain Rotterdam Blaak.

De bouw van OurDomain Rotterdam Blaak, een 70 meter hoge woontoren met 24 verdiepingen is in februari gestart en de toren zal in 2021 worden opgeleverd. Het gebouw in het hart van Rotterdam telt straks 612 appartementen voor studenten en starters. Het woonconcept sluit aan op de wens van de doelgroep om te wonen in een hoogwaardig afgewerkt appartement in een aantrekkelijke stedelijke omgeving met services, zoals 24/7 hospitality, fitness, lounge, koffiebar, bibliotheek en een grote fietsenstalling.

Steven Zeeman, senior managing director Europe van de Amerikaanse investeerder en assetmanager Greystar: ‘Nederland is een zeer aantrekkelijke woningbeleggingsmarkt. Het aantal kleine huishoudens zoals studenten, starters en professionals, zal in de grote steden alleen maar toenemen. Het OurDomain-concept van Greystar beantwoordt de behoefte van deze doelgroepen met woningen die de nieuwe, moderne manier van leven die mensen zoeken centraal stelt. OurDomain Blaak Rotterdam is een toegankelijk woonconcept in het centrum van Rotterdam met studio’s, appartmenten, een 600 m² groot dakterras en overige gedeelde voorzieningen voor de toekomstige bewoners.’

Greystar is bij deze transactie begeleid door advocatenkantoor Baker McKenzie. Van Doorne trad op als advocaat en notaris voor Deutsche Hypothekenbank.