PROVADA 62 sociale huurappartementen in Rozenbuurt Zwaag

Vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan, woningcorporatie Intermaris en aannemer Kuin hebben vandaag op vastgoedbeurs PROVADA overeenstemming bereikt voor de bouw van 62 appartementen bestemd voor sociale huur in nieuwbouwwijk Rozenbuurt in Zwaag.

Het gebouw gaat De Ooievaar heten en omvat 54 tweekamerappartementen en 8 driekamerappartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld zo’n 50 m². Timpaan heeft De Ooievaar ontwikkeld en het ontwerp is van de hand van GEO Architecten, die ook de rest van Rozenbuurt hebben ontworpen. Voor Ooievaar zijn drie overeenkomsten getekend: Intermaris en Timpaan hebben de koopovereenkomst getekend, Intermaris en Kuin de turnkey-overeenkomst en Timpaan en Kuin de samenwerkingsovereenkomst.

De appartementen worden energiezuinig met een energielabel A++, zonnepanelen en elk een eigen warmtepomp. In het appartementengebouw komt een gezamenlijke fietsenberging. Naar verwachting start de bouw in het vierde kwartaal van 2024.

De Rozenbuurt is een ontwikkeling van Timpaan en Scholtens Projecten. In totaal komen er zo’n 420 woningen en appartementen in Rozenbuurt.