Appartementen voor 55-plussers opgeleverd in Wassenaar

Het woonproject Ridderhof in Wassenaar is onlangs volledig opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund. De 44 woningen zijn verdeeld over twee gebouwen met elk 22 appartementen.

Bij de toewijzing van de woningen hebben 55+ers voorrang gekregen. ‘Op deze manier willen we bijdragen aan de doorstroom op de woningmarkt,’ aldus Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund. ‘Passende woonruimte vinden is voor veel 55+ers een uitdaging in deze tijd. Dit project laat zien dat we de wensen en eisen van deze tijd kunnen combineren met een kleinschalige opzet, waar bewoners alle ruimte hebben om elkaar te leren kennen.’

Ridderhof is gerealiseerd op een karakteristieke plek in Wassenaar met de Sint-Willibrorduskerk, de pastorie en het theater Warenar om de hoek. Het project heeft een klassieke architectuur en de losstaande gebouwen hebben ieder vier woonlagen.

Alle huurders hebben inmiddels de sleutels van hun woningen. De gelijkvloerse twee- en driekamerappartementen zijn 67 m² tot 81 m² groot. De appartementen hebben allemaal een eigen buitenruimte en berging. Daarnaast is er een gemeenschappelijke binnentuin. Deze tuin zorgt voor een prettige leefomgeving en dient als ontmoetingsplek. In de omgeving is een goed winkelaanbod, evenals diverse zorgcentra, veel groen en ruimte voor recreatie. Ook zijn Leiden en Den Haag goed bereikbaar.

Laatste nieuws

Evenementen